Over Ons

V.K. De Hanewurgers is van oorsprong een vriendengroep in de leeftijd van 20 tm 24 jaar uit Belfeld met als thuisbasis Hotel Café Juliana, en daar waren we dan ook wekelijks met grote regelmaat te vinden.

Onze wens om mee te trekken met de grote optocht van de Belhamels was er al langer en is in 1998 voor het eerst tot uiting gekomen toen deze groep het eerste motto ging bedenken dat was de Romeinen.

Omdat deze bouw en drink activiteiten toch wel wat geld kosten hebben we afgesproken maandelijks een vast bedrag te sparen zodat we een potje met geld hebben ook voor de komende jaren zo is de groep ontstaan.

Club naam De Hanewurgers is simpelweg ontstaan door enerzijds de weerstand tegen de gevestigde orde van de motse oët de sjtad of te waal De Jocus en het feit dat de jongens met de vastelaovend altijd een plastic haan met zich meedroegen die regelmatig door de zaal en straten van Belfeld op vloog. We waren toentertijd met 15 jongens en hadden allemaal een haan om de nek hangen en dus was het idee al snel geboren om ons De Hanewurgers te noemen.

Toen er later ook af en toe een meisje aan een Hanewurger bleef plakken gingen deze zelf met het zij klein maar gezellig klubje mee doen aan de optocht en in 2003 is er besloten dat de dames ook mee mogen doen, een logisch gevolg hier van is dat van af 2005 ook de kinderen mee doen.

We zijn nu met 24 volwassenen en 12 kinderen het belangrijkste is toch dat we er al jaren plezier in hebben of het nu is met bouwen, optochten  dan is het wel met feesten.

 

 

Facebook
Twitter